
Anttu Suhonen on pilviasiantuntija ja ohjelmistokehittäjä, joka päätyi Solidabikselle melko sattumalta kaverin suosituksen kautta. Ohjelmistoinsinöörin tutkinnon lisäksi häneltä löytyy ICT-asentajan kolmoistutkinto, joten taustaa IT-alalta löytyy monesta hommasta pitkältä ajalta. Nykyisin hän toimii pilviasiantuntijan roolissa sote-sektorin asiakasprojektissa osana Solidabiksen tiimiä.
Antun kiinnostus pilvipalveluihin kantautuu jo pitkän ajan taakse, ICT-asentajan tutkintoon asti, jossa juurikin perehdyttiin palvelinpuolen asioihin enemmän. Ne kiinnostavat edelleen, ja sitä kautta alkoikin innostus myös pilvipalveluihin. Anttu on suorittanut sekä AWS- että Azure-sertifikaatteja, joiden myötä tuli halu päästä tekemään niihin liittyviä asioita töissä enemmän. Nyt hän on päässyt keräämään kokemusta pilvipalveluiden parista myös projektityön kautta.
Pilviasiantuntijan roolissa asiakasprojektissa Anttu suunnittelee, mitä toteutuksessa kannattaa tehdä ja millä työkaluilla. Ja tietenkin ihan käytännön työ: projektissa hän muiden tuotannon ylläpitoon liittyvien tehtävien lisäksi siirtää alustoja AWS-pilveen, mikä tarkoittaa muun muassa Terraform-skriptausta, Kubernetes-konttien pyöritystä ja AWS:n konfigurointia.
Ohjelmistokehittäjänä Antun spesiaaliosaamiseen kuuluvat ainakin Java ja Angular – toki työkalupakista löytyy myös muuta osaamista, kuten Python ja JavaScript.
Nykyinen projekti sote-sektorilla Solidabiksen omassa tiimissä
Terveydenhuollon sektorilla Anttu on mukana kehittämässä järjestelmää, joka on valtakunnallinen palvelu terveydenhuollon ammattihenkilöiden lausuntojen ja todistusten tuottamiseen ja tallentamiseen. Se on tarkoitus ottaa entistä laajemmin käyttöön eri sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden parissa.
Projektia on kehittämässä Solidabikselta kuuden hengen tiimi, jota Anttu kuvaa huipuksi: ”Tiimissä on melko vapaa tekemisen meininki, ja tukea ja apua tiimikavereilta saa paljon.” Antun vastuut projektissa ovat liikkuneet pääosin pilvipalveluiden ja ohjelmistojen alustapuolen, infrastruktuurin, parissa.

Uusia ohjelmistoteknologioita oppii projektissa joka viikko
Vaikka pilvimigraation toteuttaminen ja pilviarkkitehtuuriosaamisen syventäminen ovat kiinnostuslistan kärjessä, ei muiltakaan osin projektissa ole tullut tylsää. Anttu on tehnyt myös alustakehittäjän hommia projektissa, ja kertookin, että melkein joka viikko on saanut opetella uusia teknologioita – niin pienempiä kuin isompiakin kokonaisuuksia.
”Kehittyminen tapahtuu melko orgaanisesti projektin tarpeiden mukaan, ja tosi mielenkiintoisia juttuja on päässyt tekemään”
”Kehittyminen tapahtuu melko orgaanisesti projektin tarpeiden mukaan, ja tosi mielenkiintoisia juttuja on päässyt tekemään. Toki toiveena on, että jatkossa saisin syventyä pilviarkkitehtuuriin vielä enemmän – mikä näillä näkymin tapahtuukin pian”, Anttu kertoo.
Omaa osaamistaan pääsee kehittämään vastuun ja vaikuttamisen myötä
”Solidabiksella ja meidän projektitiimissä on saanut aika vapaasti kasvaa – kehittää itseään ja tehdä ihan oikeita hommia”, Anttu kuvailee työympäristöä. Toki projekti määrittää paljon, mihin suuntaan oma osaaminen juurikin jokapäiväisessä työssä kehittyy – Anttu nostaakin yhdeksi Solidabiksen hyvistä puolista sen, että pienessä firmassa voi enemmän vaikuttaa omaan tekemiseen ja projektiin. Vastuuta saa halutessaan helpommin, ja sitä myötä oma osaaminen kehittyy. Tiiviimpi yhteishenki, rennompi ilmapiiri ja byrokratian olemattomuus ovat myös Antun mainitsemia plussia Solidabiksella työskentelyssä – ja syitä, miksi hän halusi Solidabikselle tulla.
Kiinnostaako duuni meidän kanssamme? Tsekkaa avoimet työpaikat ja tipauta meille CV/hakemus, tai vaikka ihan vaan linkkariprofiilisi.
Haemme monenlaisia osaajia ohjelmistokehitystiimeihimme Helsingin, Kaarinan ja Oulun toimistoillemme – toki etätyö on myös pääosin aina mahdollista.
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä artikkeleista:
- Aleksi Romppainen – Ohjelmistokehittäjästä prosessiautomaation asiantuntijaksi
- Aikaa ja olosuhteita kestäviä teollisuuskoneiden ohjelmistoja – Case Sandvik
- Paavo Koskelin devitiimiin — “Pyrin luomaan mahdollisimman hyvät olosuhteet devaajille tehdä töitä.”