Solidabis

”Jos asiakas on tyytyväinen, niin kaikki ovat tyytyväisiä.” Ohjelmistokehittäjä Lammi


  • Tietoliikennetekniikan insinööri
  • Ohjelmistokehittäjänä vuodesta 2000

Kaikki onnistuu

Pohjanmaan poika Lammi lähti opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun vuonna 1997. Lopputyönsä hän teki Ericssonilla, josta siirtyi kaverin suosituksesta Patrian palvelukseen. Patrialla Lammi työskenteli yksikössä, joka sittemmin myytiin. Sama on sitten toistunut myöhemminkin. ”En ole firmaa kovin usein vaihtanut, vaan työnantajan nimi on vaihdellut yrityskauppojen myötä. ”

Solidabiksella Tomi on ollut alusta asti: ”Olimme Peltosen Jounin kanssa kaksi ensimmäistä koodaria Solidabiksella. Jounin kanssa etsimme Kaarinasta toimitilat, joissa yhä toimimme. Nyt meitä onkin Solidabiksella yli 50 henkilöä töissä, joten kasvu on ollut nopeaa”, Tomi Lammi kertoo.

Lammin motto on, että hän tekee, mitä asiakas haluaa.

”Koodasin alun perin C:llä ja matalan tason kielillä, ja siitä sitten osaaminen on laajentunut myös UI- sekä verkkopalveluhommiin. Nykyään teen ihan mitä vain käsketään. Tavallaan se on minun osaamisprofiilini, että kaikki onnistuu. Monipuolista osaamista on helppo myydä. Joskus on toki jotain preferenssejä tai antipatioita jotain teknologiaa kohtaan, mutta sitten kun kieleen tutustuu, niin huomaa, että ei tämä niin paha olekaan. Aina täytyy uskaltaa koittaa.”

Solidabislaiset ovat mukana valtavassa järjestelmähankkeessa uudistamassa työ- ja elinkeinopalveluiden järjestelmiä. Hankkeen työnimi on Työmarkkinatori, jonka taustajärjestelmissä tulee näkymään Lammin kädenjälki.

Vanha mol.fi poistuu käytöstä, ja kaikki tehdään uusiksi. Vanha alkoikin olemaan tiensä päässä. Järjestelmä on vielä alkutekijöissä, mutta onneksi pääsemme vaikuttamaan siihen alusta alkaen.  Vauhti on kova, ja suuntakin alkaa olemaan selvillä”, Lammi kuvailee.

Kaarinan toimisto

Maaliskuussa 2019 Solidabiksen Kaarinan toimistolla työskentelee kymmenkunta teknisen alan osaajaa.

”Meillä on hyvä jengi koossa. Kaikki tuntevat toisensa, ja meillä on hauskaa yhdessä. Välillä osa vaihtaa projektista toiseen, kun kaipaa vaihtelua.”, Tomi Lammi kertoo.

Myös työnantaja saa suitsutusta.

”Solidabis on työnantajana hyvä. Vaikka osakeyhtiössä on toki nimetty ihmisiä pomojen rooliin, ei kukaan tule kello kädessä kyselemään, onko jokin jo valmista yms.

Hierarkia on oikeasti matala, ellei olematon. Vapauden lisäksi meillä on myös vastuuta, ja jokainen vastaa omista tekemisistään. Jos asiakas on tyytyväinen, niin kaikki ovat tyytyväisiä.

Meillä ei varsinaisesti ole ohjeistusta siitä, missä työt pitää tehdä. Itse tykkään tehdä töitä toimistolla, koska silloin on helpompi jättää työt sinne ja vaihtaa vapaalle. Joskus toki tulee maileja selattua vapaallakin, mutta eipä niihin hirveästi aikaa mene. Ja jos teen töitä kotona, niin merkkaan ne työt myös ylös.”

Toimistotilat yli 100-vuotiaassa sahakiinteistössä riittävät nipin napin.

”Ulkoa tätä on vaikea tunnistaa moderniksi toimistorakennukseksi, mutta täällä me juuri rakennetun kolmoskerroksen neljässä huoneessa työskentelemme. Vähän vaikuttaa siltä, että uudetkin tilat jäävät kohta pieneksi. Kaarina on paikkana hyvä, sillä täällä ei tarvitse tapella siitä mihin mennään lounaalle”, Lammi lohkaisee.

Kiinnostaako työskentely Solidabiksella? Tsekkaa avoimet työpaikkamme!