
Tomi Lammi on viihtynyt Solidabiksen matkassa jo pitkään – oikeastaan alusta saakka. Taustaltaan hän on tietoliikennetekniikan insinööri ja ohjelmistokehittäjänä hän on toiminut vuodesta 2000. Nyt Lammi kertoo, millaista työ ohjelmistokehittäjänä on – ja Solidabiksessa.
Kaikki onnistuu
Pohjanmaan poika Lammi lähti opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun vuonna 1997. Lopputyönsä hän teki Ericssonilla, josta siirtyi kaverin suosituksesta Patrian palvelukseen. Patrialla Lammi työskenteli yksikössä, joka sittemmin myytiin. Sama on sitten toistunut myöhemminkin. ”En ole firmaa kovin usein vaihtanut, vaan työnantajan nimi on vaihdellut yrityskauppojen myötä.”
Solidabiksella Tomi on ollut alusta asti: ”Olimme Peltosen Jounin kanssa kaksi ensimmäistä koodaria Solidabiksella. Jounin kanssa etsimme Kaarinasta toimitilat, joissa yhä toimimme. Nyt meitä onkin Solidabiksella yli 50 henkilöä töissä, joten kasvu on ollut nopeaa”, Tomi Lammi kertoo.
Lammin motto on, että hän tekee, mitä asiakas haluaa.
”Koodasin alun perin C:llä ja matalan tason kielillä, ja siitä sitten osaaminen on laajentunut myös UI- sekä verkkopalveluhommiin. Nykyään teen ihan mitä vain käsketään. Tavallaan se on minun osaamisprofiilini, että kaikki onnistuu. Monipuolista osaamista on helppo myydä. Joskus on toki jotain preferenssejä tai antipatioita jotain teknologiaa kohtaan, mutta sitten kun kieleen tutustuu, niin huomaa, että ei tämä niin paha olekaan. Aina täytyy uskaltaa koittaa.”
”Nykyään teen ihan mitä vain käsketään. Tavallaan se on minun osaamisprofiilini, että kaikki onnistuu.”
Nykyisessä projektissaan teollisuuspuolen asiakkaalla Lammi on ollut mukana reilun vuoden verran: ”Projektini on varsin monipuolinen ja mielenkiintoinen, sekä teknisesti edustaa tulevaisuuden ratkaisuja. Teknisessä mielessä oma osaaminen on osunut hyvin projektiin, mutta kyllä matkan varrella on uuttakin päässyt oppimaan.”
Tätä ennen Lammi vietti pidemmän rupeaman uudistamassa työ- ja elinkeinopalveluiden järjestelmiä. Työmarkkinatori-hankkeessa Solidabikselta on mukana enemmänkin porukkaa, ja Lammin kädenjälki näkyy hankkeen taustajärjestelmissä. ”Vanha mol.fi poistuu käytöstä, ja kaikki tehdään uusiksi. Vanha alkoikin olemaan tiensä päässä. Oli hienoa olla suunnittelemassa hanketta alusta alkaen”, Lammi kuvailee edellistä projektiaan.
Hyvä tiimihenki sekä vapaus ja vastuu viehättävät
Solidabiksen Kaarinan toimistolla työskentelee kymmenkunta ohjelmistokehityksen ammattilaista. ”Meillä on hyvä jengi koossa. Kaikki tuntevat toisensa, ja meillä on hauskaa yhdessä. Välillä osa vaihtaa projektista toiseen, kun kaipaa vaihtelua”, Tomi Lammi kertoo.
Myös työnantaja saa suitsutusta:
”Solidabis on työnantajana hyvä. Vaikka osakeyhtiössä on toki nimetty ihmisiä pomojen rooliin, ei kukaan tule kello kädessä kyselemään, onko jokin jo valmista yms. Hierarkia on oikeasti matala, ellei olematon. Vapauden lisäksi meillä on myös vastuuta, ja jokainen vastaa omista tekemisistään. Jos asiakas on tyytyväinen, niin kaikki ovat tyytyväisiä.
Hierarkia on oikeasti matala, ellei olematon. Vapauden lisäksi meillä on myös vastuuta, ja jokainen vastaa omista tekemisistään. Jos asiakas on tyytyväinen, niin kaikki ovat tyytyväisiä.
Meillä ei varsinaisesti ole ohjeistusta siitä, missä työt pitää tehdä. Itse tykkään tehdä töitä toimistolla, koska silloin on helpompi jättää työt sinne ja vaihtaa vapaalle. Joskus toki tulee maileja selattua vapaallakin, mutta eipä niihin hirveästi aikaa mene. Ja jos teen töitä kotona, niin merkkaan ne työt myös ylös.”
Toimistotilat yli 100-vuotiaassa sahakiinteistössä riittävät nipin napin.
”Ulkoa tätä on vaikea tunnistaa moderniksi toimistorakennukseksi, mutta täällä me juuri rakennetun kolmoskerroksen neljässä huoneessa työskentelemme. Vähän vaikuttaa siltä, että uudetkin tilat jäävät kohta pieneksi. Kaarina on paikkana hyvä, sillä täällä ei tarvitse tapella siitä mihin mennään lounaalle”, Lammi lohkaisee.
Kiinnostaako työskentely Solidabiksella? Tsekkaa avoimet työpaikkamme! Meillä on useita avoimia ohjelmistokehityksen positioita niin Helsingin kuin Kaarinankin seudulle – hakeminen hoituu nopeasti jättämällä LinkedIn-profiilisi tai CV:si ilmoituksen lomakkeella.
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:
- Aleksi Romppainen – Ohjelmistokehittäjästä prosessiautomaation asiantuntijaksi
- Koodariksi kolmekymppisenä – Alanvaihdon haasteita ja mahdollisuuksia
- Full-stack devaaja Vellu voitti koodihaasteen