
Morayetan ”Raye” Lawrence on fullstack-kehittäjä, jolla on laaja tuntemus eri teknologioista ja kokemusta ohjelmistokehityshommista yli neljän vuoden ajalta. Jo nuoresta pitäen Raye on viihtynyt tietokoneiden parissa, ja ratkaisukeskeisenä ihmisenä ohjelmistokehitys vaikutti sopivalta urapolulta – sovelluskehityksessä pääsee toimimaan tietokoneiden ja teknologian parissa sekä tekemään ratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaiden tai käyttäjien työtä. Vaikka tietokoneet ovat jo nuoresta pitäen kuuluneet arkeen, työajan ulkopuolella Raye rentoutuu nykyisin mieluummin esimerkiksi kuntoilun merkeissä.
”Hyvän projektin tärkeimmiksi asioiksi hän mainitsee hyvän työilmapiirin, modernit teknologian sekä työskentelymallin.”
Ydinosaamiseen Rayella kuuluvat React, Angular, Express sekä kaikki näiden teknologioiden ympärille kuuluva. Pääosin JavaScript, mutta myös PHP kiinnostaa. Niin peli-, mobiili- kuin webbikehittäminenkin ovat tuttuja, vaikkakin ydinosaaminen kallistuu webbiteknologioiden puolelle. Rayella on myös kokemusta lukuisista muista teknologioista, eikä mikään yksittäinen teknologia itsessään ole mielekkään projektin tärkein tekijä – hyvän projektin tärkeimmiksi asioiksi hän mainitsee hyvän työilmapiirin, modernit teknologiat sekä työskentelymallin.
Ohjelmistokehittäjäksi Solidabikselle
Ensimmäisen kerran Raye aloitti Solidabiksella alkuvuonna 2019 kuultuaan pariinkin otteeseen tuttavapiirissään hyvää palautetta firmasta. Ei sillä, että edellisessä työpaikassa olisi varsinaisesti ollut mitään vikaa – isommassa organisaatiossa työskenneltyään Rayea kiinnosti Solidabiksessa erityisesti pienemmän organisaation tuomat edut: pienempi hierarkia ja matalampi kynnys vaikuttaa ja tehdä asioita. Parempi palkkauskaan ei haitannut.
”Isommassa organisaatiossa työskenneltyään Rayea kiinnosti Solidabiksessa erityisesti pienemmän organisaation tuomat edut: pienempi hierarkia ja matalampi kynnys vaikuttaa ja tehdä asioita.”
Taloon tultuaan Raye pääsi aloittamaan asiakashommissa palkanlaskentajärjestelmän kehittämishankkeessa lähes heti. Asiakkaan tiimissä oli valmiiksi jo useampi solidabislainen, joten mukaan oli helppo hypätä. ”Oli mukavaa, kun pääsi projektiin nopeasti kiinni. Projektissa käytettiin moderneja teknologioita, mitkä olivatkin mulla aika hyvin hanskassa, mutta esimerkiksi .NET teknologiaan pääsin syventymään uutena osaamisalueena. Pääsin myös sujuvoittamaan ja tehostamaan projektin etenemistä esimerkiksi työskentelymallin kehittämisellä, kun otimme käyttöön Scrum-mallin”, Raye kertoo.
Omille poluille – ja paluumuuttajana takaisin tuttuun firmaan
Reilun puolen vuoden jälkeen Raye kuitenkin päätti lopettaa Solidabiksella. Omien visioiden ja unelmien toteuttaminen vaati päivätöiden hylkäämistä. Rayen matka Solidabiksen kanssa ei kuitenkaan päättynyt tähän, vaan polut kohtasivat taas loppuvuonna 2020, kun palkkatöihin paluu oli ajankohtainen. Valinta konsulttifirmojen välillä ei ollut erityisen haastava: ”Harkitsin kyllä myös muita vaihtoehtoja, mutta tiesin että Solidabiksella pääsee oikeasti tekemään hommia vapaammin. Se on tuttu ja tiedän miten asiat toimivat.”, Raye kertoo paluumuutostaan Solidabikselle. ”Vaikka olinkin vain seitsemän kuukautta Solidabiksella aikaisemmin, pääsin oikeasti vaikuttamaan asioihin.”
Palatessaan taloon Raye pääsi jälleen hyppäämään saman tien projektiin. Tällä kertaa asiakkaana on valtakunnallisesti toimiva julkisen puolen organisaatio, jonka projektissa Raye toimii fullstack-ohjelmistokehittäjänä. ”Odotan, että pääsen oppimaan uusia asioita. Projektia kehitetään agilesti SaFe-mallilla, joten työskentely on varmasti sujuvaa.”
Kiinnostaako työ Solidabiksella? Meillä on avoinna useita paikkoja devitiimeihimme niin Helsingin, Kaarinan kuin Oulunkin seudulle – haemme mm. ohjelmistokehittäjiä erilaisin taustoin sekä Scrum Mastereita.
Katso avoimet työpaikat tai jätä CV:si / LinkedIn-profiilisi alla olevalla lomakkeella.
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä artikkeleista:
- Aleksi Romppainen – Ohjelmistokehittäjästä prosessiautomaation asiantuntijaksi
- Aikaa ja olosuhteita kestäviä teollisuuskoneiden ohjelmistoja – Case Sandvik
- Paavo Koskelin devitiimiin — “Pyrin luomaan mahdollisimman hyvät olosuhteet devaajille tehdä töitä.”