Solidabis

Outi Mattila aloitti Solidabiksella – Oulun toimipisteellä loistava startti


Outi Mattila istumassa työpöydän ääressä Solidabiksen toimistolla.

Solidabis päätti laajentaa Ouluun, ja ensimmäisenä askeleen oli tiiminvetäjän rekrytoiminen. Outi Mattila aloitti pestissä tammikuussa 2021, ja nyt kuukautta myöhemmin hän on juuri saanut avaimet uuteen toimistoon – eikä suinkaan enää ainoana solidabislaisena Oulussa.

”Nyt on reilu kuukausi uudessa talossa takana. On ollut mukavaa tehdä hommia solidabislaisten kanssa, ja kulttuuri on juuri niin suorapuheista ja mutkatonta kuin ajattelinkin. Saimme vauhdikkaan startin Oulun yksikölle, kun meitä on jo nyt viiden henkilön tiimi kasassa 😀 ”, Outi kertoo. 

Outilla on pitkä kokemus muun muassa liiketoiminnan kehittämisestä ja johtamisesta sekä myynnistä pääasiassa IT-alalta, mutta myös muualta. Oulussa hän on asunut lähes koko ikänsä, joten IT-alan aluetuntemusta hänellä riittää. Lue Outin haastattelusta, millaisin fiiliksin hän on startannut Solidabiksella – ja millaisia asioita hän toivoo näkyvän niin Oulun toimiston kuin Solidabiksenkin tekemisessä tulevaisuudessa.

Mitä odotat uudelta roolilta ja tiimin pystyttämiseltä Ouluun?

Oulun yksikkö on uusi, joten odotan tottakai innolla uusia työkavereita ja työyhteisömme muodostumista. Pääsemme rakentamaan Ouluun juuri meidän näköisen työyhteisön – paikan, jossa kaikki saavat olla juuri sellaisia kuin ovat ja aamuisin on kiva tulla toimistolle. Haluan rakentaa tiimin kanssa yhdessä meille kaikille mukavan työpaikan. 

Yhdessä tekeminen on minulle tärkeää ja haluan, että se näkyy toimistolla ja arjessa. Meille ei siis esimerkiksi tule turhaa byrokratiaa tai hierarkiaa – mikä mätsääkin hyvin Solidabiksen toiminnan kanssa.

”Yhdessä tekeminen on minulle tärkeää ja haluan, että se näkyy toimistolla ja arjessa.”

Uuden yksikön starttaaminen ei tule olemaan helppoa. Oulussa on paljon upeita alan yrityksiä. Meidän vahvuutena on pieni ja ketterä organisaatio, tekemisen meininki ja asiakkuuksien kanssa yhdessä kehittyminen. Uskon, että pienellä ja osaavalla tiimillä pystytään saavuttamaan isoja asioita kun ympärillä on oikeat tekijät ja asiakkaat. 

Mitä toivot tuovasi uuteen työyhteisöön?

Uskon tuovani työyhteisööni positiivista tekemisen meininkiä. Tykkään niin sanotusti kädet savessa tekemisestä ja suorasta puheesta. Huumori on tärkeässä osassa työpäivääni joten työkavereilleni on luvassa paljon huonoja juttujani. Tiimiltäni tottakai odotan, että lähdemme valloittamaan Suomea – kyllähän parhaimmat tekijät löytyvät aina Oulusta.

Miksi juuri Solidabis?

Yrityksen menestys lähtee aina asiakkuuksista liikenteeseen. Mielestäni asiakkaiden pitää olla aina keskiössä. Kun saa olla auttamassa asiakkaita menestymään ja kehittymään eteenpäin, siitä seuraa yleensä myös oman yrityksen menestystä. Tämä ajatukseni kohtaa hyvin Solidabiksen kulttuurin kanssa. 

Lisäksi Solidabiksen kulmakivi eli oman henkilöstön tärkeys ja siihen panostus on myös minulle tärkeää. Haluan olla vaikuttamassa yrityksen menestykseen ja toimintasuuntaan. Solidabiksen mutkaton yrityskulttuuri ja arvomaailma kohtasivat omien arvojeni kanssa ja se auttoi päätöksessä.

”Solidabiksen kulmakivi eli oman henkilöstön tärkeys ja siihen panostus on myös minulle tärkeää.

Olen tehnyt Solidabiksen kanssa yhteistyötä aikaisemmin jo muutamia vuosia, joten tunsin omistajat Petterin ja Anssin jo entuudestaan. Lisäksi tunsin jonkin verran Solidabiksen asiantuntijoita. Päätös hakea paikkaa oli helpompi, kun tiesi jo valmiiksi, että ainakin henkilökemiat ja työkulttuuri mätsäävät ja Solidabikselta löytyy asiantuntevaa ja mukavaa porukkaa. 

Outi Mattila

Tiiminvetäjä, Oulu

Mikäli yrityksenne kaipaa jeesiä ohjelmistokehityspuolella, ota yhteyttä Outiin (+358 40 900 2802 / outi.mattila@solidabis.com) niin katsotaan yhdessä juuri teille sopiva ratkaisu! Saman katon alta löydät myös muut palvelut yrityksellenne: prosessikehitystä ja palvelumuotoilua.

Piditkö artikkelista? Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.