Solidabis

Solidabis testaa: Sähköpotkulautojen vuokraus osa 2 (VOI, TIER ja LIME)


Aikaisemmin palvelumuotoilijoidemme Sadun ja Teron testissä olivat Helsingin kaupungin katukuvaan ilmestyneet sähköpotkulaudat VOI ja TIER. Nyt, yleisön pyynnöstä, testattiin myös kolmas vaihtoehto LIME. Ennen näitä kokeiluja niin nämä palvelut kuin sähköpotkulaudalla ajaminenkin olivat uutta, joten kokeilemaan lähdettiin uteliain mielin. 

Palvelun kehittämisessä palvelun käyttökokemus on ensiarvoisen tärkeää, mikä tulee esiin palvelumuotoilijoiden jokapäiväisessä työssä – tai oikeastaan kaikissa vastaantulevissa palveluissa. Mielenkiinnolla lähdettiin siis testaamaan, millainen ensikäyttökokemus sähköpotkulautojen kanssa on! Katso videolta fiilikset LIMEstä – tässä myös linkki aiempiin videoihin TIERistä ja VOIsta. 

Itse ajaminen sujui vaivatta, mutta muu vuokraukseen liittyvä ei ollut aina niin toimivaa. Useinkin appeissa joutui arvailemaan mitä mikäkin nappi tekee. Näistä tällä hetkellä toimivin ja selkein oli LIME, mutta kaikilla toki laudan varaus ja palauttaminen onnistuivat.

Hinnoittelu näiden kolmen välillä on melko samanlainen. Kaikissa on potkulaudan avausmaksu 1 € ja sen lisäksi aikaan perustuva laskutus. VOIscooter maksoi 30 senttiä minuutilta, ja TIER 25 senttiä minuutilta, ja LIME 30 senttiä minuutilta. Matka saa olla todella lyhyt, että se tulee laudalla halvemmaksi kuin joukkoliikenteellä – mutta toisaalta, onhan potkulaudalla ajelu hauskaa!

Sadulle ja Terolle käyttökokemus on tuttuakin tutumpi termi. Tällä kertaa sähköskootterivuokrauksen ensikäyttökokemusvertailun voitti TIER! Kohtaloksi koitui VOIscootersilla hivenen huonompi ajotuntuma ja appin heikompi käytettävyys kuin TIERllä. LIME potkulaudan ajotuntuma oli kiikkerämpi kuin VOIlla ja TIERllä, mikä pudottikin sen kolmannelle sijalle Sadun ja Teron vertailussa, vaikka appi LIMEllä oli toimivin. 

Loppuarvosanat potkulautapalveluille ovat:
-TIER 8,5
-VOI 8
-LIME 8-

Katso VOIn ja TIERin videot ja tarkempi vertailu täältä