Solidabis

Työhyvinvointi etänä Solidabiksessa: case Auntie


Solidabis halusi panostaa entistä paremmin työntekijöittensä hyvinvointiin. Vertailimme hyvinvointipalveluja tarjoavia firmoja. Tarvitsimme palvelun joka palvelee työntekijöitämme sijainnista riippumatta ja lopulta päädyimme mielen hyvinvointipalveluita tarjoavaan Auntieen. Mutta millainen on Auntien palvelupolku työntekijälle ja miten työhyvinvointi toteutuu etänä? 

Mikä Auntie on?

Auntie tarjoaa mielen hyvinvointipalveluita matalalla kynnyksellä videopalvelun välityksellä. Nämä ovat piirteitä, joiden takia sen valitsimme: osallistuminen on anonyymia Solidabikseen päin, ja videopuhelun voi hoitaa missä ja milloin vain – työajalla tai sen ulkopuolella. Henkilökohtainen tuki ja keskustelu myös tuntui paremmalta ja tehokkaammalta vaihtoehdolta, kuin pelkästään itsenäisesti suoritettavat tehtävät, oli kyse sitten mieleen tai fyysiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. 

Auntiessa voi puida ja kehittää monenlaisia asioita. Valittavissa on paketteja niin henkilökohtaisen elämän kehittämiseen ja kriiseihin, kuin myös omaan uraan ja työhön liittyen. Nyt koronan iskiessä Auntie myös reagoi nopeasti, ja tarjoaa tukea koronatilanteen tuomiin muutoksiin ja tuntemuksiin. Tilanne voi jo itsessään aiheuttaa huolta ja ahdistusta, ja toisaalta yrityksemme siirtyminen pääosin etätyöhön tuo myös paljon muutoksia monen elämään.  Työskentelemme useissa sijanneissa, joten etäpalvelun käyttö oli jo ennen etätyötilannetta mainio etu ja loistava ratkaisu. Erityisesti nykyisessä tilanteessa  se korostuu, kun palvelu on käytettävissä kuten ennenkin. Tukea on siis tarjolla moniin elämäntilanteisiin, mikä on vain etu – myös työnantajan kannalta, sillä olisi väärin olettaa, ettei henkilökohtaisen elämän muutokset tai kipukohdat vaikuttaisi työssä jaksamiseen. 

Auntie palvelumuotoilijan näkökulmasta: palvelupolku 

Palvelupolku on visuaalinen esitys palvelun etenemisestä polkuna eri toimijoiden näkökulmasta aina ensikontaktista palvelun loppuun asti. Alla on kuvattu Auntie-palvelupolku Solidabiksen työntekijän näkökulmasta, ja se perustuu palvelua jo käyttäneiden työntekijöiden kokemuksiin.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi se isompana
Käyttökokemus

Haastattelemani kollegat kokivat Auntie-palvelun positiivisena: kynnys ilmoittautumiseen on matala ja tapaamisten aikatauluttaminen joustavaa. Itse videotapaamiset sujuivat pääosin ilman teknisiä ongelmia, ja Auntien asiantuntijat ovat ammattitaitoisia ja kannustavia. Erityiskiitosta saivat tapaamisten välillä itsenäisesti tehtävät pohdintatehtävät.

Kritiikkiä käyttäjät antoivat alku- ja loppukyselylomakkeille, joissa osa kysymyksistä tuntui vähän yllättäviltä ja vaikeilta vastata. Jonkinlainen yhteenveto omista alku- ja loppukyselyn vastauksista nousi myös esille haastatteluissa, jotta käyttäjät näkisivät miten vastaukset ovat ehkä palvelun aikana muuttuneet.

”Palvelusta saa irti sen mitä siihen laittaa”

Tärkein oivallus palvelun vaikuttavuudesta tuli kollegalta, joka viisaasti totesi: ”palvelusta saa irti sen mitä siihen laittaa”. Eli mitä paremmin itse sitoutuu omia asioitaan työstämään tapaamisissa ja pohdintatehtävissä tapaamisten ulkopuolella, sitä antoisampi palvelu on. 

Itse koen saaneeni Auntiesta apua pitkän tähtäimen uratavoitteen edistämiseen, arkityötapojen kehittämiseen ja ylipäänsä parempaan itsensä johtamiseen. Myös Auntien ajankohtaisista webinaareista olen saanut monenlaisia eväitä arkeen myös poikkeustilanteessa. Olen iloinen siitä, että tällaiseen hyvinvointipalveluun on meillä mahdollisuus.

Lue myös muut työhyvinvointiin keskittyvät juttumme:

Kirjoittaja Satu Kyröläinen on Solidabiksen käyttökokemussuunnittelija, palvelumuotoilija ja epävirallinen työhyvinvointivastaava. UX-designista Sadulla on jo 20 vuoden kokemus.

Ps. Vallitsevasta tilanteesta huolimatta me rekrytään yhä edelleen jatkuvasti! Katso avoimet työpaikat Töihin-sivulta ja tutustu Solidabikseen Me-sivulla.
Voit tottakai laittaa avoimen hakemuksen Töihin -sivulla, vaikkei sulle sopivaa paikkaa olisikaan juuri nyt avoimissa työpaikoissa, sillä porukkaan sopivat tyypit ovat aina tervetulleita täydentämään meidän osaamista
: mm. ohjelmistokehittäjiä, prosessikehityksen osaajia, sekä palvelumuotoilijoita.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.