Solidabis

5 hyvää syytä palkata ohjelmistorobotti


Erilaisten toimintojen automatisoinnin tarve on yhä suurempi monilla aloilla ja markkinoilla. Automaation avulla voidaan todistettavasti lisätä tuottavuutta ja kannattavuutta ja monet yritykset ovat jo ulottaneet automatisoinnin liiketoimintaprosessien hallintaan ja operatiiviseen päätöksentekoon. Seuraava luonnollinen askel on ohjelmistorobotiikan (Robotic Process Automation), eli RPA:n hyödyntäminen laajemmin osana yrityksen jokapäiväisiä toimintoja.

Huolimatta futuristisesta nimestään ohjelmistorobotiikka ei ole teknologiahypeä, tai konseptina edes kovin uusi.  Ajankohtainen se on tällä hetkellä, koska ohjelmistorobotiikan tarjoamia mahdollisuuksia pystytään nyt hyödyntämään paremmin kuin koskaan ennen. RPA:n avulla on helposti saavutettavissa oikeita liiketoimintahyötyjä vaivattomasti ja pienin investoinnein.

Modernien RPA-teknologioiden avulla uusien “robottien” konfigurointi on helppoa. Käyttäjän näytöltä voidaan kaapata toiminnot ja valjastaa robotti hoitamaan manuaaliset, toistuvat ja kuormittavat työvaiheet.

Yleisiä ja todistetusti tehokkaita käyttökohteita ovat:

 • kun tarkastettavia / käsiteltäviä tietoja on paljon, esimerkiksi talous-ja henkilöstöhallinnto
 • toistuvat työtehtävät, esimerkiksi kirjanpito ja tilausten vastaanotto
 • manuaalinen tiedonsyöttö
 • tiedon kerääminen useasta lähteestä
 • suurten tietomäärien tarkastaminen / korjaaminen

RPA: n käyttöönoton avulla on mahdollista vapauttaa työntekijöitä manuaalisista toistuvista tehtävistä. jotka voivat viedä jopa 30% työajastamme.

Joten miksi sinun pitäisi välittää? Tässä 5 hyvää syytä:
 1. Toimivaa ja testattua teknologiaa: RPA ei ole Hype, se on testattua ja kypsää teknologiaa.
 2. Kustannukset ja nopeus: Ohjelmistorobotin kustannukset ovat keskimäärin alle kolmasosa vastaavasta henkilötyömäärästä.  Robotti ei tarvitse taukoja ja on töissä 24/7. Tyypillisesti RPA:n ROI on n.  30-200% ensimmäisenä vuotena.
 3. Tarkkuus: Ohjelmistorobotit eivät tee inhimillisiä virheitä; ne eivät laske väärin, tee kirjoitusvirheitä ja niiden keskittymiskyky on aina 100%. Jos robotti törmää epätavalliseen tapahtumaan, se siirtää sen automaattisesti ihmisen arvioitavaksi.
 4. Skaalautuvuus: Robottityöntekijöitä on aina töissä tarvittava määrä. Niitä voidaan helposti lisätä tai poistaa käytöstä aina tarpeen mukaan.
 5. Yksinkertaisuus & Analytiikka: RPA ohjelmisto on helppo implementoida, se on ei-invasiivinen eikä tarvitse API-rajapintoja. Lisäksi se tarjoaa valtavasti tietoa suorituskyvystään: mitä robotti tekee, kuinka monta transaktiota on prosessoitu, kuinka monta poikkeusta ilmeni. Tämän tiedon avulla voidaan tunnistaa ongelmakohdat ja tehostaa toimintaa.

Tutustu prosessikehityspalveluihimme ja ota yhteyttä

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä ohjelmistorobotiikaan liittyvistä artikkeleista: 

 

Yhteydenottolomake

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.