Solidabis

Käytettävyydellä työhyvinvointia


Aktiivinen tauko

Kun olen kertonut ihmisille, että olen osallistunut palvelumuotoilijana työhyvinvointiseminaariin, olen saanut kuulla ihmetteleviä kommentteja. Totta, äkkiseltään ei ehkä tule mieleen, että käytettävyys ja työhyvinvointi liittyisivät mitenkään yhteen, mutta oikeasti ohjelmistojen käyttökokemuksella on ihan valtava merkitys työn kuormittavuudelle. Mietitäänpä hetken tilannetta toimistossa, jossa käytettävyys puuttuu.

Kuvitellaan Teppo Työntekijä, 45-vuotias toimistotyöntekijä Firmasesta. Tepon työpäivä on alkamassa. Ensiksi hänen pitää kirjautua yhteen neljästä sovelluksesta, jota hän käyttää työssään. Kaikissa näistä on omat salasanansa, joissa menee herkästi sekaisin ja nyt tämän sovelluksen salasana on vanhentunut. Teppo koettaa vaihtaa salasanan, mutta sovellus ei hyväksy uutta salasanaa. Eikä kerro millaisen salasanan se hyväksyisi. Teppoa harmittaa hiukan, mutta neljännellä yrittämällä onnistuu.

Etusivulle on tullut joku tärkeä tiedote. Teksti tosin on niin pientä ja hailakkaa, ettei Teppo tahdo saada siitä selvää. Teppo ei aina jaksa lukea kaikkia tiedotteita, vaikka välillä niissä olisi tärkeitäkin mukana. On tuota ikänäköäkin ja tärkeitä on vaikea erottaa muista. Teppo tihrustaa ruutua tovin parhaansa mukaan, kunnes keksii zoomata selaimessa tekstiä suuremmaksi. Tepon päätä on alkanut särkeä.

“Turhauttavaa, kun käyttöliittymä on niin sokkeloinen, että kaikkien vaihdeiden muistamiseen tarvitaan lähes 40 kohtainen excel-lista, jonka Teppo laati pari vuotta sitten kyllästyttyään toistuviin virheisiin.”

On aika aloittaa varsinainen työ. Tepon tarvitsemaa toimintoa ei kylläkään tahdo löytyä. Se on piilotettu niin monen klikkauksen ja erikoisten otsikoiden taakse, ettei Teppo ikinä tahdo muistaa missä se on. Turhauttavaa, kun käyttöliittymä on niin sokkeloinen että kaikkien vaiheiden muistamiseen tarvitaan lähes 40 kohtainen excel-lista, jonka Teppo laati pari vuotta sitten kyllästyttyään toistuviin virheisiin. Teppo on älykäs mies, mutta miten tämä sovellus saakin hänet tuntemaan välillä itsensä tyhmäksi. Teppoa alkaa suututtaa.

Löydettyään oikean näkymän Teppo alkaa täyttää lomakkeen tietoja. Kun hän on täyttänyt kaikki tarpeelliset tiedot, on aika tallentaa. Sovellus antaa virheilmoituksen, muttei kerro mikä on vialla. Teppo käy lomakkeen vielä kerran läpi ja arvuuttelee, mitä pitäisi korjata. Lomake kun ei sitä hänelle kerro. Teppo yrittää kolme kertaa onnistumatta ja hikikarpalot alkavat nousta otsalle.

Teppo tietää, että iltapäivällä olisi innovointityöpaja, johon olisi pitänyt kirjata ideoita etukäteen, mutta aamupäivä on kulunut liian nopeaan, katkonaisesti sovelluksen kassa taistellen ja hammasta purren. Luovuus tuntuu kadonneen… Mielessä on vain sovelluksen hukkaamat tiedot; miten yksinkertaisen asian syöttäminen voikaan olla näin hankalaa!

“Ei taida Teppo tällä hetkellä tuntea työnimua.”

Teppo kysyy lopulta apua työkaverilta, ja tämä ojentaa hänelle Post It -lappuja pursuavan vanhan koulutusmateriaalipinon, jonka avulla työkaveri aina ongelmia ratkoo. Teppo saa kopioida materiaalin, mutta omaksi hän ei sitä saa, koska se on jatkuvassa käytössä. Teppo palaa takaisin koneelleen vain huomatakseen, että istunto on päättynyt ja kirjannut Tepon ulos. “Prkl”, tuhahtaa Teppo raivosta punaisena ja lähtee tauolle kiroten kaikki maailman järjestelmät hevonkuuseen. Ei taida Teppo tällä hetkellä tuntea työnimua.

Hyvä käytettävyys, parempi mieli

Kaikki Tepon kohtaamat asiat ovat esimerkkejä tilanteista, jossa käytettävyys on huono. Teppo-paran muisti, kärsivällisyys, silmät, luovuus ja pahimmillaan itsetunto ovat koetuksella. Firmasen kannalta on hyvä huomata sekin, ettei Teppo saanut koko aamupäivän aikana yhtään työtehtävää tehdyksi. Jos ajatus katkeaa koko ajan, työn sisällölle ei tahdo riittää kaistaa.

Eli onko käytettävyydellä ja työhyvinvoinnilla yhteyttä? Selkeästi. Mitä käytettävämpi työkalu sitä sujuvampi työ. Mitä sujuvampi työ sitä suurempi on työhyvinvointi.

Hang in there, Teppo, we hear you!

Piditkö artikkelista? Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tutustu palvelumuotoilun palveluihimme ja muihin palveluihimme.

Kirjoittaja: Satu Kyröläinen, Palvelumuotoilija ja käyttökokemussuunnittelija

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.