Solidabis

Full-Stack Devaaja Vellu voitti koodihaasteen


Veli-Pekka Nurmi voitti joulukuussa 2019 järjestetyn Solidabiksen vuosittaisen koodihaasteen. Koodihaasteen kautta Solidabis ja Vellu löysivät myös toisensa ja tehokas yhteistyö alkoi. ”En muista kumpi tapahtui ensin, työhaastattelukutsu vai ilmoitus siitä että olin voittanut haasteen. Taisivat olla samaan aikaan,” Vellu muistelee. Tapaamisen jälkeen sekä Vellulle että solidabislaisille jäi kuva siitä, että tästä syntyy loistelias yhteistyö.

Veli-Pekka, tuttavallisemmin Vellu, ratkaisi koodihaasteen tutuilla metodeilla. Haaste oli selvittää kryptinen viesti suomen kielen kaltaisista sanoista oikeaksi kieleksi. Vellulle devaajana haasteenratkaisu onnistui tutuin ongelmaratkaisumetodein. ”Haasteessa oli kiehtovia ongelmia, joiden ratkaisuun käytin tilastollista mallintamista jotta löysin oikeat sanat. Lähdin liikkeelle siitä, että kartoitin tavat miten data oli rakennettu ja sovelsin sitten ngram-mallia kielen tunnistamiseen.”

Solidabiksella huomattiin Vellun kyvykkyys ongelmanratkaisuun. Virallisen koodihaasteen palkinnon lisäksi, löysi Vellu itsensä vuoden 2020 alussa Solidabiksen riveistä. ”Oli parasta hoitaa hygieniatekijät pois alta koodihaasteen kautta. Sen jälkeen osaamiseni oli tiedossa eikä minun tarvinnut enää vakuutella osaamistani sen enempää.”

Javan, Spring Bootin, Reactin ja Javascriptin kanssa päivittäin työskentelevä Vellu näkee itsensä Full-Stack kehityksessä tulevaisuudessa. ”Tykkään tehdä tehokasta ja tuloksellista työtä, asiakaslähtöisesti. Kaikista palkitsevinta minulle on nähdä oman työn tuottama hyöty loppukäyttäjille.”

Lue lisää tarinoita Solidabislaisista!

Kaipaatko uusia haasteita? Meillä on avoinna useita ohjelmistokehityksen paikkoja niin Helsingin kuin Kaarinankin seuduilla – katso avoimet paikat ja tutustu Solidabikseen Me-sivulla. Hakea voit nopeasti jättämällä LinkedIn-profiilisi tai CV:si hakuilmoituksessa olevan lomakkeen kautta.

Vink! Seuraa meitä someissa, niin saat tietää seuraavista koodihaasteistamme!

Löydät meidät someista @Solidabis:

Syksyn 2019 koodihaasteesta voit lukea lisää:

Ja kevään 2020 koodihaasteesta:

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.