Solidabis

Omistautunut sparraaja


Myyntijohtaja Anssi Seppänen

Solidabiksen Myyntijohtaja Anssi Seppänen on mies, joka on tottunut toteuttamaan työpaikan sisäiset jutut vähän eri tavalla. Solidabiksen työntekijöiden keskuudessa se näkyy esimerkiksi siten, että Seppänen pyrkii välttämään perinteistä hierarkkista korporaatiomallia. Vaativaa asiantuntijatyötä tehdään Seppäsen mukaan innon ja intohimon kautta, ei istumalla aina samaan aikaan tietty määrä tunteja työpöydän ääressä. Antamalla vapautta saadaan myös parhaat tekijät sitoutettua yritykseen.

”Itseohjautuva organisaatio on nyt sanaparina muodikas, ja jo senkin takia vähän karsastan sitä. Enemmän näkisin hyvän työyhteisön sellaisena jokaisen päivittäisenä sparraajana ja mentorina, joka ikään ja titteliin katsomatta antaa jokaiselle eväitä oman työn tekemiseen entistä paremmin”, Seppänen muotoilee.

Seppänen haluaa hioa itseään yhä paremmaksi asiakkaiden tarpeiden ymmärtäjäksi. Kaikkien Solidabiksen asiakkaiden yhteinen nimittäjä on digitalisaatio ja siihen liittyvät haasteet, joita asiakas ei aina itsekään osaa pukea sanoiksi. Ensin pitää selvittää, mitä asiakas todella tarvitsee, ja sitten toimittaa se hänelle.

”Joskus auttaminen voi tarkoittaa sitä, että tehostetaan ohjelmistojen avulla asiakasyrityksen omia sisäisiä toimia, ja siten saadaan asiakasyrityksen työntekijöille enemmän aikaa keskittyä olennaiseen. Joskus taas rakennetaan asiakasyrityksen asiakkaille tarkoitettu ratkaisu, joka tekee asiakasyrityksemme palvelujen ostamisesta helpompaa”, Seppänen valottaa.

Korporaatiosta kohti pientä

Seppänen tunsi vahvaa vetoa teknilliseen ja yrittäjämaailmaan jo nuorena. Lukiossa pitkän matikan lukeneelle nuorelle miehelle tuntui helpolta jatkaa samaa taivalta ja suunnata teknilliseen yliopistoon. Seppäsen kotikaupungissa, Lappeenrannassa, olisi ollut oma teknillinen yliopisto, mutta Helsinkiin oli päästävä. Sinne lähti saman kylän pojista ja armeijakavereista myös muutama muu, ja Seppänen muisteleekin lämmöllä, miten ”rytmiryhmä” oli koossa heti alusta asti. Muutto pääkaupunkiin ei huolettanut.

”Päädyin tietojenkäsittelytieteiden laitokselle töihin assistentiksi, ja sehän oli erinomainen paikka – pääsin tutustumaan isoon joukkoon samanhenkisiä ihmisiä. Kun tuli kesätöiden hakemisen aika, joku vinkkasi, että soita tällaiseen numeroon TietoEnatorille – ja se olikin sitten menoa seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.”

DI-opinnot  Seppänen sai paketoitua työntekonsa ohessa. Kauppatieteiden opinnot sen sijaan jäivät puoliväliin odottelemaan rauhallisempia aikoja, joita ei vielä toistaiseksi ole tullut. Työpaikka korporaatiossa sen sijaan on jäänyt taakse, ja nyt kädessä ovat pienen ja ketterän yrityksen ohjakset.

”Minussa on sellainen puoli, että rakastan vastuuta. On hienoa, kun saa tehdä itselleen töitä, ja samanlaista itseohjautuvuuden työkulttuuria yritän myös viljellä eteenpäin. Mitä enemmän työntekijöille antaa vastuuta omasta tekemisestään, sitä isommaksi heidän siipensä kasvavat”, Seppänen maalailee.

Tutustu tästä palveluihimme!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: 

Kirjoittaja: Sara Hellman, Markkinointi