Solidabis

#Tapatehdä – Antti


Tykkäätkö tehdä töitä kellon mukaan, vai silloin kun olet tehokkaimmillasi? Haluatko inspiraation iskiessä painaa 24/7, vai arvostatko omaa aikaa ja haluat pitää työasiat työpaikalla? Soiko luureissa tekno vai klassinen? Me ymmärrämme erilaisia tapoja työskennellä. Solidabiksella devaajana ja prosessiautomaation parissa työskentelevän Antin luureissa soi klassinen, mutta mikä? Se selviää alta. Normikaavasta poiketen Antti halusi haastatella itse itseään –  ja sehän sopii.

Miltä nyt tuntuu?

Ihan hyvä fiilis. Kirkkaita syyssäitä.

Mikä on paras Mahlerin sinfonioista?

No ykköstä olen aika paljon kuunnellut, ja ysi on myös todella hyvä. Vitosesta on paljon hienoja versioita analyyttisella sointikuvalla Boulez’n ja Eschenbachin tyyliin.

Minkä kirjan luit viimeksi?

Ihan viimeksi taisi olla Seppo Vuokon tietokirja Latva Pilviä Piirtää. Sitä ennen luin muutaman Sebaldin kirjan. Yhdessä oli 6 x minielämänkertaa johtoajatuksella, että kirjoittaminen on erittäin epäterveellinen harrastus. Myös II maailmansodan Saksan mantereella tapahtuneita pommituksia käsittelevä Ilmasota ja Kirjallisuus on erittäin tärkeä kirja.

Entä miten näet firman tulevaisuuden?

Vielä enemmän pitäisi panostaa pamu-devi yhteentörmäyksiin, että oma uniikki tapa tehdä kirkastuisi. Nyt on tietyti kova kiusaus vastata markkinoiden kysyntään ja toimittaa porukkaa lauteille.

Mites tuo omakuva heh heh?

Se on Tatsuo Hosikan piirtämä joskus 90-luvun alkupuoliskolla. Tatsuolla oli joskus Pikku Kakkosessa oma ohjelma jossa hän taitteli origamia.

Mistä keksit idean tähän haastatteluun?

Glenn Gould sovelsi samaa ideaa 60-luvulla.

Ja vielä lopuksi: Tappara vai Ilves?

Kyllä se on Tappara aina ollut. Ilvekseen liittyy pajjon konservatiivisuutta ja hallituksen riitelyä, minkä takia ei ole löytynyt eväitä mitalipeleihin.

Kiinnostaako työ Solidabiksella? Tsekkaa avoimet työpaikkamme ja ota yhteyttä!