Solidabis

#Tapatehdä – Senni


Tykkäätkö tehdä töitä kellon mukaan, vai silloin kun olet tehokkaimmillasi? Haluatko inspiraation iskiessä painaa 24/7, vai arvostatko omaa aikaa ja haluat pitää työasiat työpaikalla? Soiko luureissa tekno vai klassinen? Me Solidabiksella ymmärrämme erilaisia tapoja työskennellä. Tutustu alla devaaja Sennin tapaan työskennellä.

Milloin olet tehokkaimmillasi?

Erityisesti projektien suunnittelu- ja prototyyppausvaiheessa, kun haasteet ovat uusia ja projektin rakenne ei ole vielä kiveenhakattu.

Suosikki työvälineesi?

Visual studio code. Swiss army knife, jolla saa nopeasti kirjattua muistiin asioita, pretty printata JSON:ia, HTML- tai Base64-enkoodattua ja dekoodattua, formatoitua koodin nätiksi, lintattua monia eri kieliä, säätää helposti editorin asetuksia ja tallentaa ne mukaan versionhallintaan.

Kuunteletko musiikkia työskennellessäsi ja jos niin mitä?

Musiikki häiritsee keskittymistäni. Jos kuuntelisin jotain, niin se olisi varmaan tuulenhuminaa.

Etäkonttori vai toimisto?

Etäkonttorilla on rauhallista ja jos tuntuu siltä, että pää alkaa olla täynnä sumua, niin on helppo ottaa pienet tirsat väliin tai käydä ulkona ja selkiyttää ajatuksia.

Avokonttori vai oma huone?

Silloin, kun toimistolla käy niin on järkevämpää olla helposti lähestyttävissä avokonttorissa kuin linnoittautua omaan huoneeseen oven taakse.

Palaveri vai itsenäinen työskentely?

Pääasiallisesti itsenäinen työskentely, mutta ohjelmistokehityksen aikana törmää välillä sellaisiin teknisiin haasteisiin, että on parempi kuulla ensin muulta tiimiltä ehdotuksia ja tuoretta näkökulmaa.

Itseohjautuva vai annettu työtehtävä?

Otan mielelläni paljon vastuuta tekemisestäni, joten itseohjautuva on minulle parempi, jos siihen on kunnon puitteet. Puitteilla tarkoitan projektin tuntemusta, mahdollisuuksia selventää määrittelyitä esim. kontaktoimalla asiakasta, mahdollisuutta hallita projektin infraa (CI, CD, palvelimet) ja riippuvuuksien hallinta muihin projekteihin tai rajapintoihin.

Onko joku erityinen asia mikä auttaa sinua tekemään töitä ja jaksamaan paremmin?

Mahdollisuus jakaa ajatuksiani, ideoitani ja huoliani jonkun muun kanssa projektiin liittyen on minulle tärkeää. Vaikka ongelmiin ei aina löytyisikään heti ratkaisua, niin on helpottavaa, että joku muukin tiedostaa niiden olemassaolon. Niitä on silloin helpompi ottaa esille esim. projektin vetäjän tai asiakkaan kanssa.

Mikä motivoi?

Tiimikavereiden työn helpottaminen. Pidän infran ja CI:n pystyttämisestä erityisesti tiimin muita jäseniä varten. On palkitsevaa nähdä, kun kehittäjät voivat viedä omat muutoksensa palvelimille vaivatta tai helposti ladata uusimmat Docker-imaget. Olen joutunut itse laittamaan niin monia tunteja pelkästään kehitysympäristön pystytykseen, että jos saan mitenkään helpotettua tuota prosessia muille, niin olen tyytyväinen.

Mäkki vai PC

Windows / Linux Dual boot. Voi käyttää Windowsia silloin kun tarvii ja Linuxia muutoin.

Kiinnostaako työ Solidabiksella? Ota yhteyttä!