Solidabis

#Tapatehdä – Tero


Solidabiksen palvelumuotoilija Tero

Tykkäätkö tehdä töitä kellon mukaan vai silloin kun olet tehokkaimmillasi? Haluatko inspiraation iskiessä painaa 24/7 vai arvostatko omaa aikaa ja haluat pitää työasiat työpaikalla? Soiko luureissa tekno vai klassinen? Me Solidabiksella ymmärrämme erilaisia tapoja työskennellä. Tutustu alla palvelumuotoilijamme Teron tapaan työskennellä.

Milloin olet tehokkaimmillasi?
Paineen alla, silloin kun pitää tehdä päätöksiä tai kun pitää nopeasti löytää olennainen isosta data massasta.

Mikä työväline on suosikkisi?
Sketch on fantastinen, mutta pidän paljon myös PowerPointista, joka soveltuu jopa graafiseen suunnitteluun sekä prototypointiin kaiken muun lisäksi.

Kuunteletko musiikkia työskennellessäsi ja jos niin mitä?
En kuuntele, pidän hiljaisuudesta.

Etäkonttori vai toimisto?
Ihan sama, teen töitä siellä mihin Mäkkini lasken.

Avokonttori vai oma huone?
Rauhallinen tila on paras, mutta toisaalta pitäisi olla vuorovaikutuksessa. Meillä on nyt projektissa ihanteellinen tilanne, jossa viisi henkilöä istuu omassa käyttöliittymätiimin huoneessa. Kaikki saman projektin käyttöliittymää rakentavat ihmiset ovat koko ajan käden ulottuvilla, mutta huone on kuitenkin eristetty avokonttorin hälystä.

Palaveri vai itsenäinen työskentely?
Palaverit ovat harvoin hyödyllisiä, mutta niillekin on paikkansa, kunhan ne suunnitellaan ja vedetään oikein. Itsekseen saa paljon aikaan, mutta kysymällä neuvoa ja varsinkin käyttäjien kanssa toimiessa, saa paljon uusia ja parempia ideoita.

Itseohjautuva vai annettu työtehtävä?
Käyttäjät ovat tämän työn suola, joten lähes aina työ ohjautuu heidän tarpeidensa mukaan. Tarpeet tulevat esiin, kun työtä aletaan tehdä.

Onko olemassa joku erityinen asia, joka auttaa sinua tekemään töitä ja jaksamaan paremmin?
Kiinnostus käyttökokemus- ja käytettävyyssuunnitteluun sekä palvelumuotoiluun. Lisäksi käyttäjät yllättävät aina, jokainen projekti ja sen osa muuttuu, kun siirrytään projektin määrittelystä sen tekemiseen käyttäjien kanssa.

Mikä motivoi?
Käyttäjät

Mäkki vai PC?
❤🍎

Mistä ammennat ideoita?
Olen hyvin kiinnostunut Japanista ja olen viettänyt siellä paljon aikaa. Japanilainen palvelumuotoilu ja innovaatio ovat aivan eri tasolla kuin muualla, joten sieltä saa hyviä ideoita omaan työhön. Käyttöliittymäideoita ammennan psykologiasta, yritän löytää ratkaisuja, jotka voi perustella sillä miten aivot toimivat.

*****

Kiinnostaako työ Solidabiksella? Katso avoimet työpaikkamme ja ota yhteyttä!

Tutustu myös lisää solidabislaisiin ja Solidabikseen Me-sivulla.

Kirjoittaja: Tero Laiho, Palvelumuotoilija ja käyttökokemussuunnittelija