SOLIDABIS ON YHDISTÄJÄ

Suomen IT-markkinoilla tarvitaan Solidabista yhdistämään pienten ja ketterien yritysten voimat ja raivaamaan niille tilaa nykyistä laajemmille markkinoille.

Suomalaisten it-yritysten haaste on yritysten pieni koko. Suomessa on tuhansia 5-10 hengen yrityksiä, joista ei yksinään kasva tulevaisuuden menestystarinaa. Pienille yrityksille kansainvälistymisen on vaikeaa ja esimerkiksi julkisen sektorin kilpailutuksiin osallistuminen on iso riski työlään prosessin takia. Solidabis yhdistää pienet yritykset isommaksi organisaatioksi, jolla on varaa osallistua laajoihinkin kilpailutuksiin, jakaa työtehtäviä vain asiantuntijoille ja keskittää hallintotehtävät ammattilaisille.

”Uusin teknologiamurros on synnyttänyt paljon yrityksiä, jotka tarjoavat parempia palveluja ketterämmin kuin isot toimijat. Solidabis yhdistää pienten toimijoiden parhaat puolet ja näin syntyvä isompi yrityskokonaisuus pärjää leveiden hartioidensa avulla myös vaativissa tarjouskilpailuissa. Ei ole oikein, että esimerkiksi julkinen sektori joutuu tyytymään huonompaan palveluun siksi, että vain isoilla on varaa investoida tarjouskilpailuun”, sanoo Solidabiksen perustajaosakas Pentti Heikkinen.

Kokemuksella on merkitystä

Solidabiksen kivijalka on rakennettu kovatasoisista yritystoiminnan asiantuntijoista. Solidabiksen perustajaosakas Pentti Heikkinen on kokenut yritysjohtaja sekä hallitusammattilainen, joka on toiminut 30-vuotisen it-uransa aikana 27:ssa maassa ja ollut järjestelemässä muun muassa 40:ää yrityskauppaa ja useaa fuusiota.

”Tavoitteenamme ei ole aina ostaa yritystä, vaan luomme yksilölliset ratkaisut jokaiselle Solidabikseen liittyvälle yritykselle tapauskohtaisesti. Toivomme, että yrittäjät jatkavat yrityksessä ja ottavat isommasta kokonaisuudesta hoitaakseen heille sopivan vastuualueen. Tarjoamme mahdollisuutta päästä osaksi isompaa kasvutarinaa ja voimme sopia esimerkiksi Solidabiksen osakkuudesta. Solidabiksen synergiaympäristössä jokaisella on mahdollisuus keskittyä omaan osaamiseensa, ja jättää myynti- ja hallintotyö, sekä kasvurutiinit muiden tehtäväksi, ja silti hyötyä niiden tuloksista”, kertoo Pentti Heikkinen.

Solidabis hankki elokuussa 2016 haltuunsa Gateway Technolabs Finland OY:n Suomalaisen osakekannan ja sai näin vahvan kivijalan ohjelmistotoiminnalleen. Gateway on vuonna 2008 perustettu vaativaan ohjelmistokehitykseen erikoitunut yritys, jolla on toimipisteet Helsingissä ja Kaarinassa sekä kehityskeskus Ahmadabadissa Intiassa. Kesällä 2017 Solidabis hankki palvelumuotoilutoimisto Fyyri OY:n. Solidabiksen vahva liiketoiminnan asiantuntijoiden ja ohjelmistokehittäjien tiimi sai kaupassa uudenlaisia voimavaroja palvelumuotoilun tueksi.

Solidabiksen toimitusjohtajana aloitti joulukuussa 2016 Petteri Puhakka, jolla on 20 vuoden kokemus liiketoiminnan johtamisesta sisäisistä startupeista isoon 1 400 hengen yksikköön. Gatewayn perustajaosakas ja asiakaspalvelujohtaja Anssi Seppänen ja teknologiajohtaja Timo Makkonen ovat it-myynnin ammattilaisia. Solidabiksen palvelumuotoiluliiketoimintaa vetää Fyyrin perustaja Leena Ketonen.

”Solidabiksen perustajaosakkaat muodostavat timanttisen tiimin, jonka kanssa pystymme mihin vain. Meillä on hallussamme kaikki menestymisen elementit rakentaessamme Suomeen uutta vahvaa IT-alan toimijaa”
Pentti Heikkinen

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.